Jdi na obsah Jdi na menu

Warlock

18. 8. 2012

Warlock


Warloci byli mágové, kterí propadli temnému učení. Toužící po temných vědomostech, propadli se do magie, která nepocházela z Azerothu. Svou sílu nyní čerpají od Plamenné Legie, která jim dovoluje používat ničivé energie a vyvolávat démonické přisluhovače. Warlock je výborné povolání pokud chcete hrát bez pomoci jiných hráču, protože si umí vyvolat širokou škálu démonu. Ale i bez nich to umí. Má velký damage (i když většinou díky DoT spelům) ale je i výborný debuffer (laicky řečeno "oslabovač nepřátel"). Můžou také ovládat nepřátelé díky spelům Seduction a Banish. V raidu se hodí vždy, buď jako už výše zmíněný debuffer a damage dealer, ale i jako zásoba Helthstoneů, kamenů které vám umí doplnit život a Soulstonů, které vás sou schopné po smrti oživit.


Povolání je k dispozici pro tyto rasy:
Humans (Lidé)
Gnomes (Gnomové)

Klady a Zápory tohoto Povolání

Přednosti
Je schopen ovládat nepřátelské démony.
Může vytvořit Healthstone, který po použití vyléčí jeho nositele.
Dokáže přivolat ostatní hráče díky kouzlu Ritual of Summoning.
Může si vyvolat vlastního mounta, ohnivého koně.
Může vysávat nepřátelům životy nebo manu, a sobě tím doplňovat.
Nevýhody
Některé kouzla potřebují Soul Shardy.
Může nosit jen Cloth Armor.
V boji na blízko je k ničemu.
Je těžké naučit se ovládat najednou i peta i warlocka.

Schopnosti, kouzla a Talenty u Warlocka

Affliction (Trápení)
Odvětví specializující se na Warlockova DoT (Damage over Time, Poškození za určitý čas) kouzla. Například Corruption, celkem silné DoT kouzlo, které po naklikání talentů na něj se stane instant cast, nebo i Curse of Elements který znižuje protivníkovu odolnost proti ohni a ledu. Z talentů stoji za zmínku jak už zmínený Improwed Corruption, tak i třeba Siphon Life (převádi životy od protivníka k vám), Shadow Mastery (zvyšuje Shadow Damage o 2-10%) a nejposlednejší spell Affliction talentové větvy, je Unstable Affliction, spell který cíly ubíra životy a když ho někdo dispellne, tak ubere životy i dispellerovi.

Demonology (Démonologie)
Démonologie, jak už název napovída, bude hlavně o tom, je o všem démonickém. Díky démonologii budete moci povolávat démony, ale i jiné hráče, vyčarovávat si různé podpůrné předměty, nebo si zvyšovat Armor a životy. Najdete tu talenty které vám zvyšují staminu na úkor spiritu, zlepšují Voidwalkerovu schopnost tankovat, zvyšují damage všech vašich petů o 1-5% a na konec je tu talent, díky kterému si budete moct vyvolat Felguarda. Tento mocný démon je něco jako slabší Warrior, který bude bojovat na vaší straně.

Destruction (Ničení)
I když má warlock většinu spellů DoT, najdou se i takové (jako například Shadow Bolt) které jsou normální zesílací kouzla, a ještě k tomu velice silná. Tato odnož se specializuje nato, jak spůsobit největši poškození, ale i největší threat. Z kouzel stojí za zmínku Rain of Fire, channelingujíci AoE spell, Immolate, kouzlo působící damage hned, ale i počas nasledujících 15vteřin a i výše zmíněný Shadow Bolt. Talenty se pak povětšinou snaží tyto kouzla vylepšit, nebo zesílit, nebo celkově zvýšit poškození Destruction kouzel. Poslední talent Destruction talentového stromu, je kouzlo, které spůsobí slušný damage na několik cílů před vámi a stunne je na 2vteřiny.

Vše ostatní o tomto povolání

Typ postavy a role v partě

Warlock je další damage dealing postavou, která navíc má i podpůrný charakter. Warlock by neměl zapomínat měnit své démony podle potřeby party. Pokud by se hodil ješte jeden tank, tak by mněl vybrat Voidwalkera, nebo Succubu (Seduction), pokud by spoluhráči raději buff tak Imp. V dungeonech by Warlock neměl zapomínat na Soulstone, který by mněl každých 30minut aplikovat na někoho kdo může oživovat (Priest, Paladin, Shaman, případne Druid nebo někdo s Goblin Jumper Cables). Dále by mněl vždy zásobovat partu Healthstone-ama. To vše je ale velmi náročné na Soul Shardy, tak nesmíte zapomínat si je pravidelně vyrábět, a do dungeonu by ste měli chodit s plným Soul Baglem. V dungeonecha nikdy (narozdíl od PvP) nepoužívejte Fear, když vám půjde opravu o kejhák, protože zastrašený cíl by mohl zaběhnout do skupinky dalších nepřátel a potíže by se znásobily. Použijte raději Death Coil, nebo Drain Life.

Co je důležité se naučit

Taktika pro Warlocka do PvP je jednoduchá. Fear, Fear, Fear...
Jako Warlock se vykašlete na Spirit. Díky Life Tapu si uděláte víc many a rychleji za cenu pár životů. Proto raději berte itemy s Staminou než Spiritem, samozřejmě Inteligence se hodí taky.
Když budete v partě, dávejte si pozor na DoTy. Někdy umí udělat opravdu obrovský damage, a když uděláte víc aggra než tank, tak máte problém, protože DoT spelly se nedají zrušit, musíte počkat až "vyprchají".
Naučte se pořádně obsluhovat najednou jak vašeho Warlocka tak i peta.
Použitelné zbroje pro Warlocka

Látkové Zbroje (Cloth)

Použitelné zbraně pro Warlocka

Hůlky (Wands)
Dýky (Daggers)
Hole (Staves)
Jednoruční Meče (1h Swords)

Návrhy Talentů pro Warlocka
42/8/11 Affliction - Affliction Warlock je všeobecně univerzální build který je nejlepší na grindování. Tento build je hlavně používán jako levelovací, a ke konci hry se nejčastěji spájí s Ruin z Destruction stromu. Instant cast Corruption je podle mně základ dobrého Warlocka, +10% damage z Shadow Mastery je taky super, no a skrácení času potřebného na seslání Shadow Boltu a Immolate, jako i dvounásobný damage pokud dáte critical, je jako třešnička na dortu.

17/44/0 Felguard Demonology build - Lákadlem tohoto buildu je rozhodně Felguard, nejsilnější démon kterého si Warlock může povolat. Je to takovej mnohem silnejší Voidwalker. Je oblíbený jak v PvP tak v PvE. Dokáže vydržet obrovský damage a přitom pořád držet aggro. K tomu ješte vylepšený

Warlock (Zaklínač)

Zaklínači dřív bývaly Mágové, kteří začaly až moc používat démonickou magii.Touha naučit se démonické kouzla je nechtěně přivedla ke kořenům démonů.Plamenná Legie se nyní velmi snaží naplnit jejich touhy, aby se Čarodějové později mohli později připojit k Legii a sloužit svým pánům.

Hrát za Zaklínače není vůbec lehké.Hráč musí za Čaroděje udržovat rovnováhu mezi několika různými typy kouzel., která se tato postava může naučit.Pokud si budete už od začátku postavu dobře trénovat a zlepšovat, později se z ní stane výborný stroj na zabíjení.

Díky tomu, že je mistrem v temné magii, je vlastníkem nejrůznějších kouzel, které může používat.Na první místo patří schopnosti summoning neboli vyvolávání různých pomocníků, kteří jsou schopni položit život za svého pána.Aby však nebyl závislí jenom na tomto pomocníkovi, vlastní také kouzla útočná.Mezi nimi jsou kouzla, která působí okamžitý damage (DMG), nebo průběhem času (DOT).K velké většině kouzel potřebuje Čaroděj Manu. jsou i taková, ke kterým potřebuje magické střepiny (Soul Shards).Ty mají i jiná využití, než jenom kouzlení.Můžete z nich vytvořit například kameny, které můžete darovat (Prodat) svým přátelům, nebo jiným hráčům.Když pak postava s tímto mocným kamenem zemře, bude hned oživena.

Ve skupině hráčů nesmí zaklínač chybět.Může být skupině nápomocen mnoha způsoby.Zatímco se sám do boje příliš nehrne, může vyslat svého vyvolaného pomocníka, aby odvedl špinavou práci za něj, zatímco on bude svoje přátele podporovat mocnými kouzly ze zadní linie.

Fakta o Zaklínači

 

• Může si vyrobit Soulstone, které ho po smrti oživí.

• Pomocí kouzla Eye of Kilrogg může prozkoumávat okolí.

• Může si vykouzlit vlastního Nightmare koně.

• Pomocí Ritual of Summoning může k sobě teleportovat jiného hráče.

• S pomocí Demon Breath může dýchat pod vodou.

• Může nosit pouze Látkovou Zbroj.

• Je velice zranitelný a v určitých situacích je lehké ho zabít.

• Soul shards, které potřebuje pro některá kouzla zabírají místo v inventáři.

• Na krátkou dobu může ovládat démony.

• Léčí se pomocí Healthstone kamenů nebo vysaje život z nepřátele kouzlem Life Drain.


 

Shadow Magic

Fire Magic

Curses

Soulcraft

Magie Stínu

Magie Ohně

Prokletí

Ovládání Duší

Pets

Summoning

Demon Mastery

 

Démoničtí Přisluhovači

Vyvoláváni

Vláda nad Démony

 

 

 

STARTOVNÍ ATRIBUTY:
 
 
 
Strenth
Agility
Stamina
Intellect
Spirit
Člověk
20
20
21
22
23
Gnóm
15
23
20
26
22
Ork
23
17
23
19
25
Nemrtvý
19
18
22
20
27

 

 

 
POUŽITELNÉ ZBRANĚ A CENY ZA JEJICH SKILLY:
 
 
Člověk
Gnóm
Ork
Nemrtvý
Dýky (Daggers)
Zdarma
Zdarma
Zdarma
Zdarma
Boj beze Zbraně (Unarmed)
Zdarma
Zdarma
Zdarma
Zdarma
Hůlky (Wands)
Zdarma
Zdarma
Zdarma
Zdarma
Hole (Staves)
10
10
10
10
Meče (Swords)
10
10
10
10
 



 

Trenéři - Aliance

Alamar Grimm : Khaz Modan > Dun Morogh > Coldridge Valley > Anvilmar

Briarthorn : Khaz Modan > Dun Morogh > Ironforge

Demisette Cloyce : Azeroth > Elwynn Forest > Stormwind City > The Slaughtered

Grimrizz Shadowcog : Khaz Modan > Dun Morogh > Kharanos

Sandahl : Azeroth > Elwynn Forest > Stormwind City > The Slaughtered Lamb

Ursula Deline : Azeroth > Elwynn Forest > Stormwind City > The Slaughtered Lamb



Trenéři - Horda

Dhugru Gorelust : Kalimdor > Durotar > Razor Hill

Grol'dar : Kalimdor > Durotar > Orgrimmar > Cleft of Shadow

Kaal Soulreaper : Lordaeron > Tirisfal Glades > Undercity > Magic Quarter
Kartosh : Azeroth > Swamp of Sorrows > Stonard

Luther Pickman : Lordaeron > Tirisfal Glades > Undercity > Magic Quarter

Maximillion : Lordaeron > Tirisfal Glades > Deathknell

Mirket : Kalimdor > Durotar > Orgrimmar > Cleft of Shadow

Nartok : Kalimdor > Durotar > Valley of Trials > The Den

Richard Kerwin : Lordaeron > Tirisfal Glades > Undercity > Magic Quarter

Rupert Boch : Lordaeron > Tirisfal Glades > Brill > Gallows' End Tavern

Zevrost : Kalimdor > Durotar > Orgrimmar > Cleft of Shadow