Jdi na obsah Jdi na menu

Fishing (Rybaření).

16. 8. 2012

fishing ishing, neboli rybolov, je sekundární profese, která dovoluje hráčům rybařit ve vodě a lávě. Ulovit můžete rybu, nějakou mušli nebo úplně něco jiného. Některé ryby se mohou pojídat za syrova a jiné můžete využít ke krmení vašich petů. Ryby se náramně hodí ke Cookingu, nebo jako dobrý příjem peněz, zajímavých věcí a doplňků pro nižší levely. Výborně se prodávají v aukci, alchymistům nebo zlodějům (Rogue), ale když to nevyjde, nepohrdne jimi žádný obchodník. Ale je škoda, že většina hráčů tímto povoláním spíše opovrhuje, protože fishing není uzpůsoben ke zvyšování statistik hráčů. K rybaření je potřebný prut, ale existujou i výjimky, ve kterých se rybaří za pomoci sítí, většinou se jedná o questy. Fishing se dá rozhodně nazvat oddychovou profesí, kterou trávíte čas při čekání na cokoliv…

 
 


 

Jak na to?



ejprve musíte najít trenéra, který vás naučí fishing, většinou bývají u nějakých vodních ploch vhodných k rybaření. Poté si musíte koupit prut u prodavačů general goods, trade supplies nebo fishing supplies. Můžete si také koupit návnadu pro rybky, kterou seženete u stejného obchodníka, kde jste koupili prut. Jakmile máte prut a vycvičený fishing, stačí jen najít vhodné místo na rybaření. Jako je například nějaký rybník, jezero, řeka, moře, vodní příkop a jiné. Místo kde rybaříte musí být pořádně hluboké, pokud není, tak se vám zobrazí zpráva, že tam nejde rybařit. Při rybaření musíte stát nebo sedět, můžete používat i rybářskou židli (Fishing Chair). Když rybaříte, tak můžete pít i svačit. Ale pozor, nemůžete rybařit, když plavete. Když už máte vybrané místo, kde chcete rybařit tak nahodíte (tuto schopnost najdete ve vašem spellbooku) a čekáte. Když máte pocit, že se něco chytlo, tak kliknete na návnadu a tím vytáhnete prut. Většinou něco chytíte, ale když ne, tak nezoufejte a zkuste to znova. Věci, které vylovíte se liší v každé oblasti. Pokud máte nízký fishing skill, nemůžete samozřejmě chytat v lokacích pro vysoké levely. Pokud ale máte v některé lokaci s chytáním problémy, zkuste použít návnadu, která Vám s chytáním vždy pomůže.

Typy



ůžete si stáhnout addon, který ukazuje čas, který zbývá do vytáhnutí návnady. Na toto se hodí například Bongos 2 nebo jiný addon, který Vám u část baru zobrazí čas. Díky tomuto addonu zjistíte, že čas do vytáhnutí vlasce je 22 sekund. Během těchto 22 s máte tři možnosti, kdy můžete chytit rybu. První je, když zbývá 11,0 s až 10,0 s, v této době máte 30% šanci, že něco chytíte. Druhá možnost je mezi 6,0 s a 5,0 s. Tady máte taky 30% šanci. A v třetí možnosti, což je 1,1 s, máte šanci 40%. Některé ryby existují jen v určitých oblastech, třeba Stranglethorn Fishing Extravaganza. Výjimečné ryby jsou ty, které se dají chytit jen v určitou dobu, třeba jako (Raw Nightfin Snapper) nebo (Raw Sunscale Salmon). Když najdete (Wather-Beathen Journal), tak máte výhodu, protože tato kniha vás naučí Find Fish, což je kouzlo, které na minimapě zobrazuje ryby. Fishing se také někdy hodí k vyvolání bossů (například Lurker v SSC).


 

Trenink rybaření



Trénink
  1. Apprentice and Journeyman - tyto úrovně vás vycvičí každý trenér. Tito trenéři jsou všude po světě, většinou je najdete ve vesnicích a městech, kjteré leží u vodních ploch.
  2. Expert, tuhle úroveň se naučíte z příručky (Expert Fishing-The Bass and You) kterou dostanete od (Old Man Heming) v Booty Bay.
  3. Artisan, tuto úroveň dostanete za quest Nat Pegle , Angler Extreme od Nat Pagla v Dustwallow Marsh, ale musíte mít fishing skill 225 a level 35.
  4. Master, tahle úroveň je také z knihy, ale tentokrát ji seženete v Cenarion Refuge od Juno Durfain. Tato kniha se jmenuje (Mater Fishing-The Art of Angling.