Jdi na obsah Jdi na menu

Herbalism (Bylinkářství)

16. 8. 2012

 


 

Herbalism, neboli sbírání bylinek a obírání všelijaké rostlinné havěti je sběračská (gathering) profese, která umožňuje hráčům získávat květy a další části volně rostoucí flóry a dokonce vydolovat nějaký ten kořínek i z rostlinných elementálů. Takto získané bylinky může hráč buď prodat, nebo je využít při Alchemy (Alchymii) nebo Inscription (Vpisování). Některé druhy květin se vyskytují i v receptech k Leatherworkingu, nebo pro class questy.
 

U herbalism naprosto nezáleží na class, za kterou hrajete. Pokud ho spojíte s jednou ze dvou uvedených profesí, dostanete využitelné bonusy, ať už hrajete za jakoukoliv postavu.

Naučit se Herbalism Skill můžete stejně jako u všech profesí od levelu 5. Stačí najít příslušného trenéra (jsou v každém hlavním městě nebo i menším městečku v začátečních lokacích) a mít u sebe 10 měďáků (cooper). Úplně základní květiny nacházíte všude v začáteční lokaci. Postupně si zvyšujete úroveň a to vám umožní sbírat nové rostliny a postupem času i mote of life (potřebné na TBC alchemy), crystalized life (NT - všechny výrobní profese) a volatile life (Cata - všechny výrobní profese).
 

 

Hned po naučení skillu dostanete abilitku Find Herbs (Hledej Květiny). Aktivujete ji kliknutím na lupu u minimapky a jejím zaškrtnutím.


 


 

Když narazíte na bylinku a najedete na ni kurzorem objeví se ukazatel “sbíratelnosti” - nápis Requies Herbalism. Pokud je šedivý, sebrání vám nedá žádný skill. Zelený nápis značí cca 10% šanci na zvýšení skillu. Žlutý už je 50% a oranžový 100%, na těch je nejlepší skillovat. Pokud se objeví červený nápis, máte smůlu, květinu sebrat nemůžete, protože to vyžaduje vyšší skill.



 


 


 

Ke sbírání květin není potřeba žádného speciálního předmětu, ale na vyšších levelech je dobré pořídit si batoh určený speciálně na květiny, který má více slotů (místa k ukládání) než batohy bez zvláštního určení. Ty největší můžete koupit buď v hlavním městě: ve Stormwindu za 28 Carriage-Goning Green" Herb note bag (20 slot) , v Orgrimmaru zatím jen Herb Pounch (12 slot) ,nebo sehnat tailora a nechat si ušít o dost větší 36 slotoví Hijal Expedition bag.Záleží na jen vás, jak moc bylinek budete chtít mít u sebe.


 

Úrovně skill levelů Herbalismu

Úroveň Skill Cena tréninku Úroveň oblastí
Apprentice 1-75
11
1 - 15
Journeyman 75-150
5
15 - 30
Expert 150-225
50
30 - 45
Artisan 225-300
5
45 - 60
Master 300-375
10
60 - 70
Grand Master 375-450
35
70 - 80
Illustrious Grand Master 450-525
50
80 - 85

 


 

Bonus pro Herbalisty:

  • S herbalismem dostanete také dvě aktivní schopnosti - Life blood(Krev života) a možnost používání speciálních květin.
  • Lifeblood - “použije tvůj skill v Herbalismu aby absorboval energii a živiny, okamžitě vyléčí některé z tvých nejhorších zranění a na 20 vteřin zvyší tvůj haste rating o hodnotu závislou na skillu.” Maximální bonus je 240 haste rating.
  • Největší vychytávkou je asi Lifegiving speed. Tuto květinu můžete používat sice až na vysokém skillu, ale ušetří vám hodně času. Změní vás v květinu a začne doplňovat manu i život. Vtipné je, že změní nejen váš vzhled na náhodnou bylinku, ale i vaše jméno. Vznikají potom takové pitvornosti jako Peacebloom the Astral Walker nebo Silverleaf the Kingslayer. :D