Jdi na obsah Jdi na menu

Skining (Stahování kůží)

16. 8. 2012


 

Skinning, neboli stahování z kůže je sběračská (gathering) profese, která umožňuje hráčům získávat kožešiny a dračí šupiny ze zvířat, dragonkinů, démonů a dokonce i z některých chlupatých humanoidů (yeti, apod.). Takto získané kůže může hráč buď prodat, nebo je využít při Leatherworkingu (Kožedělnictví). Některé druhy kůží se vyskytují i v receptech k blacksmithingu, engineeringu nebo tailoringu.

Nejvyužitelnější je tato profese u hunterů, shamanů, druidů a rogunů, protože nabízí šikorou škálu vyrobitelných leather a mail věcí. S její pomocí si vyrobíte jak dps (hunter, shammy, druid, rogue), tank (druid) tak dokonce i heal equip se staty vhodnými pro shamany a druidy.


 

Naučit se Skinning Skill můžete stejně jako u všech profesí od levelu 5. Stačí najít příslušného trenéra (jsou v každém hlavním městě nebo i v menším městečku) a mít u sebe 10 měďáků (cooper). Úplně základní kůže stahujete z příšer v základních lokacích, dokonce i z critterů. Postupně si zvyšujete úroveň a to vám umožňuje stahovat z kůže potvůrky s vyšším levelem. Pozor! Stahovat lze jen potvůrky, které už jsou vylootované!


 

Po tom, co vyberete z příšerky loot, ukáže se pod jejím mrtvým jménem ukazatel “stahovatelnosti” - nápis Skinable. Pokud je šedivý, stáhnutí příšerky vám nedá skill (úroveň). Zelený nápis značí cca 10% šanci na zvýšení skillu. Žlutý už je 50% a oranžový 100%, na těch je nejlepší skillovat. Pokud se objeví červený nápis, máte smůlu, tuto příšerku nemůžete stáhnout z kůže, protože to vyžaduje vyšší skill. Skinnovat můžete i zvířata, která byla zabita jiným hráčem, pořád ovšem platí podmínka, že musí být kompletně vylootovaná.


 


 



 

Ke stahování kůží potřebujete stahovací nůž (Skinning Knife). Prodává ho každý “Trade Goods” vendor. Tento předmět nemusíte mít při skinnování equipnutý (v rukou postavy), stačí ho mít v batohu. Výjimkou jsou Worgeni, jejichž jedna rasová výhoda spočívá v tom, že k této profesi nepotřebují stahovací nůž a mohou stahovat kůže rychleji než jiná rasa.


 

Úrovně skill levelů Skinningu

Úroveň Skill Cena tréninku Level příšer
Apprentice 1-75
11
1 - 15
Journeyman 75-150
5
15 - 30
Expert 150-225
50
30 - 45
Artisan 225-300
5
45 - 60
Master 300-375
10
60 - 70
Grand Master 375-450
35
70 - 80
Illustrious Grand Master 450-525
50
80 - 85

 


 

Bonus pro Skinnery:

  • Se skinningem dostanete také pasivní schopnost - Master of Anatomy (Mistr Anatomie), která se zvyšuje v závislosti na ranku a skillu skinningu.
  • “Stáhnutí všech těch mrtvých zvířat rozšířilo tvé znalosti o anatomii a zvýšilo tvou šanci na uštědření kritického útoku.”
  • Na skillu 525 se dostáváme na + 80 critical strike rating, což je obdoba dvou rare gemů v 85 equipu.